Na čele prvního dne testů Hamilton před Vettelem, McLaren ve velkých technických problémech

Úvodní den předsezonních testů na okruhu Catalunya poblíž Barcelony ovládl Lewis Hamilton. Druhý Sebastian Vettel ale na Brita neztratil moc, navíc jezdil na tvrdší specifikaci pneumatik. Obrovské potíže technického rázu pak (znovu) zaznamenal McLaren. Stáj z Wokingu se do problémů dostala už ráno, podobně jako Red Bull, jehož zbrzdil problém se senzorem a posléze i s baterií.…

9 Zveřejněno 27. 02 2017 — Lukáš Štěrovský

Úvodní den předsezonních testů na okruhu Catalunya poblíž Barcelony ovládl Lewis Hamilton. Druhý Sebastian Vettel ale na Brita neztratil moc, navíc jezdil na tvrdší specifikaci pneumatik. Obrovské potíže technického rázu pak (znovu) zaznamenal McLaren.

Stáj z Wokingu se do problémů dostala už ráno, podobně jako Red Bull, jehož zbrzdil problém se senzorem a posléze i s baterií. Rakousko-britský tým ale odpoledne přece jen jezdil, zatímco McLaren kvůli potížím s nádrží oleje zůstával v boxech. Podle prvních zpráv tým bude muset změnit design nádrže, což je něco, co určitě nestihne do úterý. Oprava tak je pouze provizorní.

Dlouhou dobu se na čele pohyboval Sebastian Vettel, kterého ale v odpolední části nakonec z čela sesadil Lewis Hamilton. Trojnásobný šampion se o sedačku dělil s novým kolegou Bottasem, jenž jezdil dopoledne. Vettel na rozdíl od ostatních ale za celý den nevyzkoušel super-měkkou sadu, takže jeho ztráta není úplně relevantní.

Výsledky prvního dne testů:
C5sCwcnWQAI_sUd

Dopolední část

Dlouho očekávané předsezonní testy ročníku 2017 načal nejlépe Sebastian Vettel na ferrari, který „vyhrál“ první část pondělních jízd. Za ním skončil Valtteri Bottas s mercedesem, problémy naopak postihly Red Bull a McLaren.

Zatímco ostatní stáje se věnovaly testovacímu programu v podobě jízd s pitotovými trubicemi či inovativním T-křídlem, pro red bull Daniela Ricciarda byly jízdy narušeny údajně pro poruchu jednoho ze senzorů. Australan musel zastavit už hodinu po začátku testů.

Brzy nato přišla zpráva z táboru McLarenu, která jeho fanoušky rozhodně nepotěšila. Kvůli problémům s olejovým systémem nové pohonné jednotky Honda bude trvat několik hodin, než se Fernando Alonso objeví na trati.

První týden testů jsme sledovali obrazem – podívejte se na záznam

Veseleji bylo u Ferrari. Sebastian Vettel zajel nejrychlejší čas dne, který se už vyrovnal celkově nejlepšímu času loňských testů. Druhý Valtteri Bottas jel na měkčí sadě, odjel ale podstatně větší množství kol, a lze tak odhadovat, že Mercedes se více soustředí na spolehlivost než rychlost.

Na závěr se ještě „předvedl“ Magnussen, který svůj haas poškodil v desáté zatáčce. Dán strávil většinu dopoledne v garáži, kde jeho mechanici řešili blíže nespecifikovaný problém s vozem, a nelze tak vyloučit, že se nejednalo o jezdeckou chybu.

Výsledky dopolední části prvního dne testů:
C5q9NfYXQAE2nG6
Foto: F1.com

Diskuse k článku

Napsat komentář