Sauber představil letošní monopost – Sauber C36-Ferrari

Po britském Williamsu se Sauber stal teprve druhým týmem, který představil nový monopost pro sezonu 2017. Na první pohled vůz Sauber C36 s pohonnou jednotkou Ferrari vypadá radikálněji oproti loňskému modelu i tomu, co na svých snímcích prezentoval Williams. Sauber také pozměnil lakování. Přibyla bílá barva a žlutou nahradila zlatá. Číslovka 25 na krytu motoru, kterému dominuje…

6 Štítky: Sauber Zveřejněno 20. 02 2017 — Lukáš Štěrovský

Po britském Williamsu se Sauber stal teprve druhým týmem, který představil nový monopost pro sezonu 2017. Na první pohled vůz Sauber C36 s pohonnou jednotkou Ferrari vypadá radikálněji oproti loňskému modelu i tomu, co na svých snímcích prezentoval Williams. Sauber také pozměnil lakování. Přibyla bílá barva a žlutou nahradila zlatá. Číslovka 25 na krytu motoru, kterému dominuje žraločí ploutev, indikuje čtvrtstoletí, po které švýcarský tým působí v F1.

Stáj se u nového vozu podle svých slov soustředila na snížení odporu s ohledem na širší pneumatiky, stejně jako na snížení hmotnosti vozu (přestože maximální povolená váha narostla na 728 kilogramů). Vůz je osazen optimalizovaným předním a zadním křídlem, velkých změn dostála i podlaha. Chladič, bočnice a karoserie byly navrženy tak, aby byly co nejužší. Sauber se rovněž snažil o dosažení co nejvyššího přítlaku.

Tým údajně nepoužil jedinou část, která by byla k vidění na loňském voze C35. Jako pohonná jednotka poslouží agregát Ferrari ve verzi, kterou italský tým používal v závěrečné loňské Grand Prix Abu Dhabí. To by mělo Sauberu pomoci, jak doufá, soustředit se hlavně na vývoj šasi.

Vůz čeká ve středu filmovací den na okruhu v Barceloně, kde se uskuteční i všechny letošní předsezonní testy. Za volantem budou v roce 2017 sedět Marcus Ericsson a Pascal Wehrlein. Ten ale do testů kvůli zranění zad nenastoupí, zastoupit by ho měl testovací jezdec Ferrari Antonio Giovinazzi.

Čtěte dále: Největší události zimní pauzy, které by vás neměly minout

C5GTaGtWAAE0pCV

CarC36_Front_Low_WEB CarC36_Side_WEB

SauberC36Ferrari_Back_Iso_MidRes-1024x683 SauberC36Ferrari_Front_Top_MidRes

Foto: Sauber

Diskuse k článku

Napsat komentář