Grand Prix v Austinu pro Hamiltona. Rosbergovi pomohl virtuální safety car k druhému místu

Stejně jako vloni i letos se radoval z výhry v Grand Prix na americké půdě Lewis Hamilton před Nikem Rosbergem. Brit tak stáhl ztrátu na čelo šampionátu na hodnotu 26 bodů. Těsno bylo už v první zatáčce. Hamilton si udržel vedení, ale před Rosberga se dostal Ricciardo. Ve středu pole pak největší škody utrpěly obě force indie, které…

3 Štítky: výsledky Zveřejněno 23. 10 2016 — Lukáš Štěrovský

Stejně jako vloni i letos se radoval z výhry v Grand Prix na americké půdě Lewis Hamilton před Nikem Rosbergem. Brit tak stáhl ztrátu na čelo šampionátu na hodnotu 26 bodů.

Těsno bylo už v první zatáčce. Hamilton si udržel vedení, ale před Rosberga se dostal Ricciardo. Ve středu pole pak největší škody utrpěly obě force indie, které doplatily na kolize, a Bottas, jenž musel s defektem k mechanikům.

Po brzkých zastávkách v boxech se pořadí na čele nezměnilo. Rosberg se pokusil o odlišnou strategii se střední směsí. Hned za něj se zavěsil Verstappen, který překonal Räikkönena. Klidnější pasáž závodu ukončil právě Max Verstappen. Ten ve 27. kole zamířil k mechanikům, kteří však na pit stop nebyli připraveni.

O chvíli později bylo ještě hůře. Nizozemce totiž zradila převodovka. Svůj red bull odstavil tak nevhodně, že na řadu přišel virtuální safety car, který daroval zastávku u mechaniků Mercedesu prakticky zadarmo. Tím Ricciardo přišel o druhé místo ve prospěch Rosberga.

Dalším odstoupivším se stal Räikkönen, který musel odstavit vůz po zastávce v boxech. Mechanici totiž i přes signalizaci k odjezdu z boxového stání neupevnili pravé zadní kolo. Závěr závodu okořenila bitva o páté místo mezi Sainzem, Massou a Alonsem. Nejlépe z ní vyšel pilot McLarenu, který nejprve tvrdým manévrem překonal Massu a pak i Sainze.

Výsledky Grand Prix USA:

Nejrychlejší kolo: Sebastian Vettel, Ferrari – 1:39,877 (55/56)

cverrlcxeaaqtmrcveafkow8aacyhocveiw51weaaxqhbcvekq4ixyaaj_kjcve1tjxxgaa0bbccvetw5dwaaasrsu cveueaxxgaqd9ln cvevpd7w8aau-z9cveywesxyaatyslHerec Gerard Butler si vyzkoušel rozhovory na stupních vítězů i nealko Shoey s Red Bullem

Podrobný průběh závodu je k dispozici níže po kliknutí na tlačítko „Všechno“:

Čtěte dále: Video: Okruh Amerik se proměnil na dějiště koncertu Taylor Swiftové

Diskuse k článku

Napsat komentář