Hamilton v Austinu odstartuje poprvé z pole position. Rosberga porazil rozdílem dvou desetin

Kvalifikace na GP USA nakonec nabídla typickou podívanou pro letošní sezonu. Mercedes obsadil první řadu, když Lewis Hamiltona porazil Nika Rosberga. Oba Stříbrné šípy se ale na startu budou muset obávat třetího Ricciarda, který odstartuje na měkčí směsi. V první části se o největší překvapení postaral Jenson Button, který v rychlém kole doplatil na provoz a nízkou…

Štítky: kvalifikace výsledky Zveřejněno 22. 10 2016 — Lukáš Štěrovský

Kvalifikace na GP USA nakonec nabídla typickou podívanou pro letošní sezonu. Mercedes obsadil první řadu, když Lewis Hamiltona porazil Nika Rosberga. Oba Stříbrné šípy se ale na startu budou muset obávat třetího Ricciarda, který odstartuje na měkčí směsi.

V první části se o největší překvapení postaral Jenson Button, který v rychlém kole doplatil na provoz a nízkou přilnavost jeho mclarenu, což jej odsoudilo ke startu z devatenáctého místa. Nezadařilo se ani Grosjeanovi, jenž v domácím voze Haasu skončil sedmnáctý.

Prostřední segment nabídl zajímavou taktickou volbu – celkem tři jezdci se do závodu kvalifikovali na tvrdší sadě. Jmenovitě se jednalo o oba piloty Mercedesu a Daniela Ricciarda. Dále nepostoupili Alonso, Pérez, Kvjat, Guiérrez, Palmer a Ericsson.

Finální část pak přinesla klasickou podívanou. Na pole position mohli reálně pomýšlet jen Rosberg s Hamiltonem. V Austinu to byl Němec, kdo se nevyvaroval drobných chyb, a první pole na tamní trati tak připadla Hamiltonovi. Do druhé řady se dostal Red Bull, třetí už s větší ztrátou obsadilo Ferrari.

Výsledky kvalifikace na GP USA:
cvzoylgwcae8celcvzpgzxwaaaixjfcvzcslfxeaadmnu cvzg5ycxyaak3gh cvzii1sweaakmvl cvzj2enwgagg4lo cvzemmrwaaiiqnb
Podrobný průběh kvalifikace je k dispozici níže (kliknout na „Všechno“):

Čtěte dále: Závěrečný trénink nabídl zajímavé výsledky. Je Red Bull rychlejší než Mercedes?

Diskuse k článku

Napsat komentář