Rosberg v kvalifikaci deklasoval soupeře. Vettel odstartuje z posledního místa

Fantastickým kolem si Nico Rosberg v závěrečné části kvalifikace zajistil pole position před Danielem Ricciardem a Lewisem Hamiltonem, kterému Němec nadělil celých 7 desetin sekundy, což rozhodně nebývá zvykem. Naopak noční můru prožil Sebastian Vettel, kterého vyřadily technické problémy již v první části a do nedělního závodu odstartuje z opačného konce startovního roštu než loni. První kvalifikační…

Štítky: GP Singapuru kvalifikace výsledky Zveřejněno 17. 09 2016 — Šimon Trantina

Fantastickým kolem si Nico Rosberg v závěrečné části kvalifikace zajistil pole position před Danielem Ricciardem a Lewisem Hamiltonem, kterému Němec nadělil celých 7 desetin sekundy, což rozhodně nebývá zvykem. Naopak noční můru prožil Sebastian Vettel, kterého vyřadily technické problémy již v první části a do nedělního závodu odstartuje z opačného konce startovního roštu než loni.

První kvalifikační segment proběhl kromě problému Vettela bez překvapení. Na posledních příčkách figurují jezdci Renaultu, Manoru a Felipe Nasr. I kvůli selhání zadního zavěšení na ferrari Sebastiana Vettela se po skvělém kole Marcusi Ericssonovi proklouznout do Q2. Švéd, který v neděli pojede svou padesátou velkou cenu, měl z úspěchu velkou radost a děkoval mechanikům za dobrou přípravu auta.

Druhé kvalifikační jízdy oddálily začátek těch třetích, Romain Grosjean havaroval ve svém posledním letmém kole a poškodil bariéru, jejíž opravy si vyžádaly několik minut. Francouz probrzdil v nájezdu do desáté zatáčky a dostal hodiny, které nedokázal vyrovnat. Dalším jezdcem, který nedokončil svůj druhý pokus, byl Jenson Button. Ten dostal defekt pneumatiky po kontaktu se zdí. Kvůli těmto incidentům byly ve druhém a třetím sektoru spuštěny žluté vlajky, což zamezilo pilotům Williamsu v dokončení svých rychlých kol. Valtteri Bottas a Felipe Massa tak odstartují z jedenáctého a dvanáctého místa.

První pokusy v třetí části kvalifikace nastartoval úžasným kolem v hodnotě 1:42,584 Nico Rosberg. Na tento čas nedokázali jezdci Red Bullu vůbec odpovědět, oba zajeli časy o více než sekundu pomalejší. Ani Lewis Hamilton nedokázal změnit postavení svého týmového kolegy na čele kvalifikace, neboť i on byl o hodně pomalejší, rozdíl činil více než sedm desetin sekundy. Kimi Räikkönen pak záhy překonal oba red bully a těšil se ze třetího místa. Piloti Toro Rosso Carlos Sainz a Daniil Kvjat obsadili šestou a sedmou příčku před Pérezem, Hülkenbergem a Alonsem.

Druhou sérii kvalifikačních kol zahájil Lewis Hamilton, chyboval však hned v první zatáčce a v důsledku dalších zaváhání nedokázal ani zlepšit svůj čas. Nico Rosberg také na svůj první pokus nestačil, bylo to však jen o 70 tisícin vteřiny. Daniel Ricciardo zaznamenal absolutně nejlepší čas ve třetím sektoru a poskočil na druhé místo, půl sekundy za Rosberga a dvě desetiny před Hamiltona. Svého parťáka nenapodobil Max Verstappen, jehož výkon stačil pouze na překonání Kimiho Räikkönena, který nedokázal zlepšit svůj čas a musí se tak spokojit s pátým místem na startu. Na nižších příčkách zůstalo vše nezměněno až na Fernanda Alonsa, který rozdělil jezdce Force Indie a zařadil se na deváté místo před Sergia Péreze.

Výsledky kvalifikace na GP Singapuru:
recap1

recap2

recap3

recap4

recap5

recap6

Podrobný průběh kvalifikace naleznete níže:

 
Čtěte dále: Incidenty poznamenaný třetí trénink ovládl Rosberg před Verstappenem, Hamilton chyboval

Diskuse k článku

Napsat komentář