V Singapuru na úvod nejrychlejší Red Bull před Ferrari, Rosberg havaroval

Max Verstappen vyhrál úvodní trénink na GP Singapuru před Danielem Ricciardem a Sebastianem Vettelem. Mercedes obsadil až čtvrté a páté místo (většinu času ale jezdil na tvrdší směsi), Rosberga navíc zastihla havárie. Došlo na další testování systému Halo, který si vyzkoušel třeba Alonso či Hamilton. Prakticky ihned po začátku tréninku musel být aplikován režim virtuálního…

Štítky: výsledky Zveřejněno 16. 09 2016 — Lukáš Štěrovský

Max Verstappen vyhrál úvodní trénink na GP Singapuru před Danielem Ricciardem a Sebastianem Vettelem. Mercedes obsadil až čtvrté a páté místo (většinu času ale jezdil na tvrdší směsi), Rosberga navíc zastihla havárie. Došlo na další testování systému Halo, který si vyzkoušel třeba Alonso či Hamilton.

Prakticky ihned po začátku tréninku musel být aplikován režim virtuálního safety caru poté, co mclaren Jensona Buttona zůstal stát pár desítek metrů před boxovou uličkou. Brit měl štěstí, když jej komisaři do boxů dotlačili a tým tak mohl pracovat na voze. Po zelené vlajce zajeli první rychlá kola jezdci Mercedesu a Button se později vrátil na dráhu.

K vidění bylo mnoho kontaktů zadních kol se zdí před posledními dvěma zatáčkami, k vážnějšímu poškození některého z vozů ale nedošlo. Za Mercedes se zařadila obě ferrari a Red Bull. Naopak nejezdil Romain Grosjain, na jehož haasu došlo k potížím se systémem ERS.

Jezdce Mercedesu brzy přeskočili Vettel, Verstappen a Ricciardo. Německý tým však po většinu času jezdil na nejtvrdší žluté sadě. Třináct minut před koncem při brzdění do 18. zatáčky Rosberg zablokoval přední kola a skončil v bariéře s poničeným předním křídlem.

Výsledky prvního tréninku na GP Singapuru:
cseoejzwaaa8tac-jpg-largecselkoywgaa8yw3cselc5hxgaaq8m_cselir6xyaazqtwcsd6zihxeaatugm csd7mygxeaa1adi csebh-ww8aaoxnh csedf_kxeaaqc8u csefbqoxgaai99j csen6t-waaaloopČtěte dále: Video: Co pilot prožívá při GP Singapuru?

Diskuse k článku

Napsat komentář