V Monze rozhodl start. Rosberg díky výhře ztrácí už jen dva body na čelo šampionátu!

Závod na Monze nabídl dramatický úvod, ve kterém zaznamenal propad Lewis Hamilton. Ten nedokázal plně nahnat ztracené pozice a s ohledem na vítězství kolegy Rosberga se jeho náskok na čele šampionátu ztenčil na pouhé dva body! Poslední stupínek na pódium zabral Sebastian Vettel. Italská Grand Prix se rozhodla prakticky už na startu. Lewis Hamilton se z pole…

4 Zveřejněno 4. 09 2016 — Lukáš Štěrovský

Závod na Monze nabídl dramatický úvod, ve kterém zaznamenal propad Lewis Hamilton. Ten nedokázal plně nahnat ztracené pozice a s ohledem na vítězství kolegy Rosberga se jeho náskok na čele šampionátu ztenčil na pouhé dva body! Poslední stupínek na pódium zabral Sebastian Vettel.

Italská Grand Prix se rozhodla prakticky už na startu. Lewis Hamilton se z pole position neodlepil ideálně, když se propadl až na šesté místo. Vedení převzal Nico Rosberg před oběma ferrari, Valtterim Bottasem a Danielem Ricciardem. Rovněž došlo ke kolizi mezi Palmerem a Nasrem na výjezdu z první šikany.

Hamilton zdolal Ricciarda, ale Bottase dlouho nebyl chopný předjet. Podařilo se mu to až v desátém kole na cílové rovince s pomocí DRS. Po prvních zastávkách v boxech se pořadí nezměnilo; vedl Rosberg před Vettelem, Räikkönenem a Hamiltonem. Zatímco oba mercedesy ale nasadily nejtvrdší bílou směs, z čehož bylo jasné, že do konce závodu už k mechanikům nezavítají, ferrari zvolila nejměkčí červenou sadu a taktiku dvou zastávek.

Domácí vozy si ale na Hamiltona nenajely větší náskok, a tak se po druhé zastávce v boxech propadly až za Mercedes, jehož monoposty na tvrdší a opotřebované směsi navíc stále Ferrari ujížděly. Závěr závodu okořenil Ricciardo předjížděcím manévrem na Bottase a Verstappen na Péreze.

Výsledky Grand Prix Itálie:
Crg06yiWIAEJVVwCrg0DZDWcAQb5aC Crg1uNsWYAEjdBy Crg3DjsXYAUc0hN CrgxjlOWcAA8xcgCrgyYWqXgAAbLt8

CrgvDMMWAAAZRiA Crgrq-cWgAAMZN_ CrgwMRQWIAAvi22Crgl7EVXYAANvEZ

CrgjG09WYAAjrFE CrgwwnDWEAAVXbiPodrobný průběh závodu je k dispozici níže:

Čtěte dále: Co bude Jenson Button dělat příští rok?

Diskuse k článku

Napsat komentář