Generálka na kvalifikaci ve Spa pro Räikkönena. Mercedes ztrácí

Nejrychlejší čas v sobotním tréninku na Velkou cenu Belgie zajel Kimi Räikkönen na ferrari. Druhý Daniel Ricciardo ztratil dvě desetiny sekundy, na třetím místě skončil Sebastian Vettel. Belgický okruh si pro týmy připravil až nezvykle slunečné počasí s vysokými teplotami, které atakovaly hranici třiceti stupňů. To se projevilo poměrně velkou degradací pneumatik. O první incident…

1 Štítky: výsledky Zveřejněno 27. 08 2016 — Marie Tomšíková

Nejrychlejší čas v sobotním tréninku na Velkou cenu Belgie zajel Kimi Räikkönen na ferrari. Druhý Daniel Ricciardo ztratil dvě desetiny sekundy, na třetím místě skončil Sebastian Vettel.

Belgický okruh si pro týmy připravil až nezvykle slunečné počasí s vysokými teplotami, které atakovaly hranici třiceti stupňů. To se projevilo poměrně velkou degradací pneumatik.

O první incident se postarali Pascal Wehrlein a Esteban Gutiérrez. Wehrlein měl rozjeté rychlé kolo a při předjíždění Gutiérreze za Eau Rouge najel až na umělou trávu. Oba sice situaci ustáli, ale po skončení tréninku budou vyšetřováni. Vzápětí se do drobných problémů se dostal i Grosjean.

Vyšetřován bude i incident mezi Sebastianem Vettelem a Kevinem Magnussenem. Při pokusu o předjetí došlo k nedorozumění, Magnussen Němeci mu nenechal dostatek místa. Vettel musel přerušit své snahy o rychlý čas a opět si postěžoval do rádia.

Technika dnes potrápila Maxe Verstappena. Odjel pouze dvě kola a musel se vrátit do boxů. Na jeho red bullu se usilovně pracovalo, ale problém byl zřejmě závažnějšího charakteru a Nizozemec se už na dráhu nepodíval. Marcus Ericsson také po dvou instalačních kolech zajel do boxů a zpět na dráhu se vrátil až v závěru tréninku.

Mercedes pokračoval ve své strategii a dlouho kroužil na tvrdších sadách pneumatik. Super-měkkou nasadil až pár minut před koncem. Nejměkčí dostupné pneumatiky vyzkoušeli Rosberg i Hamilton. Oba piloti ztratili v posledním sektoru a jejich časy nestačily na lepší než páté, respektive sedmé místo. Brit si navíc nechal nasadit další nové komponenty pohonné jednotky, takže součet jeho penalizací vydal už na 55 míst.

Výsledky třetího tréninku na GP Belgie:Cq263_mWgAAh8AH

Cq222InXgAE3heO

Cq20LjCXgAAmAkA

Cq2yoPbWAAAvTHR

Cq2y3XLWEAAkH6G

Cq2tRPjXgAAP3Yl

Cq2r_39XEAAy0FA

Čtěte dále: Verstappen: Jsme hodně blízko Mercedesu, ale možná ne dost

Diskuse k článku

Napsat komentář