Druhý trénink na GP Belgie: na čele Red Bull a Force India

Zajímavé výsledky nabídly odpolední měřené jízdy na okruhu ve Spa. Ty ovládl Max Verstappen před Danielem Ricciardem. Naopak relativně hluboko v poli skončil Mercedes, jenž se však neodhodlal k použití nejměkčí sady pneumatik. První drobnější incident zažil Sebastian Vettel, který si stěžoval na údajné blokování ze strany Carlose Sainze v La Source. Slušné tempo od začátku prokazovaly oba…

Štítky: výsledky Zveřejněno 26. 08 2016 — Lukáš Štěrovský

Zajímavé výsledky nabídly odpolední měřené jízdy na okruhu ve Spa. Ty ovládl Max Verstappen před Danielem Ricciardem. Naopak relativně hluboko v poli skončil Mercedes, jenž se však neodhodlal k použití nejměkčí sady pneumatik.

První drobnější incident zažil Sebastian Vettel, který si stěžoval na údajné blokování ze strany Carlose Sainze v La Source. Slušné tempo od začátku prokazovaly oba red bully a také trochu překvapivě force indie. Oproti tomu o něco pozadu zůstávaly vozy týmu Mercedes, které se ale soustředily na závodní simulaci a jízdu na tvrdší sadě.

Mercedes také oficiálně potvrdil nasazení dalších nových motorových komponent na autě Lewise Hamiltona, takže Britův aktuální propad na startu čítal již třicet pozic. Ještě hůře na tom byl Fernando Alonso s pětatřiceti místy.

Podobně jako Vettel si na počínání (blokování) jiného pilota, konkrétně Kimiho Räikkönena, stěžoval i Max Verstappen. Problémy postihly Jolyona Palmera, který dokonce musel zastavit svůj renault. Vůz ale dokázal zrestartovat a i přes problémy s MGU-K se vrátit do boxů.

V závěrečných minutách prakticky všichni zkoušeli závodní simulace, což znamenalo pokles časů na kolo. Výsledky se tak už nezměnily.

Výsledky 2. tréninku na GP Belgie:
CqyhU-fWYAI9U3t.jpg largeCqycBZPWIAArUw5 CqydS2SXEAAj2Xq Cqyf7M1WAAEhQAH CqyWCQQW8AAMa4p CqyZPCdWYAAbDyKČtěte dále: První trénink na GP Belgie v režii Mercedesu. Nejrychlejší Rosberg

Diskuse k článku

Napsat komentář