Dramatický průběh kvalifikace rozhodla Alonsova chyba

Dlouhou a deštěm poznamenanou kvalifikaci na Grand Prix Maďarska ovládl Nico Rosberg na mercedesu, přestože jeho kolega Lewis Hamilton vykazoval větší rychlost. O složení startovního roštu však rozhodl smyk Fernanda Alonsa v závěru poslední části. První část ve znamení červených vlajek První část začala o dvacet minut později, než bylo v plánu, a to kvůli silnému…

7 Štítky: kvalifikace Zveřejněno 23. 07 2016 — Lukáš Štěrovský

Dlouhou a deštěm poznamenanou kvalifikaci na Grand Prix Maďarska ovládl Nico Rosberg na mercedesu, přestože jeho kolega Lewis Hamilton vykazoval větší rychlost. O složení startovního roštu však rozhodl smyk Fernanda Alonsa v závěru poslední části.

První část ve znamení červených vlajek

První část začala o dvacet minut později, než bylo v plánu, a to kvůli silnému dešti, který se snesl na okruh. Brzy po startu kvalifikace však havaroval Ericsson, což znamenalo vyvěšení červených vlajek. Na ty došlo ještě při nehodě Massy a Haryanta, po které však již k restartu kvůli malému množství zbývajícího času nedošlo.

Těsný postup Hamiltona

V prostředním segmentu již všichni nasadili přechodné pneumatiky. Usychající trať nabídla dramatickou podívanou, jelikož ke konci druhé části kvalifikace jezdci rapidně zrychlovali. Své kolo kvůli chybě v první zatáčce nezlepšil Hamilton, který skončil na poslední postupové příčce. Dále se nepodívali Grosjean, Kvjat, Pérez, Räikkönen, Guttiérez a Nasr.

Alonso svojí chybou rozhodl o držiteli pole position

Poslední část už znamenala nasazení suchých pneumatik a další zrychlování dráhy. Hamilton při prvních pokusech zajel rychlejší čas než Rosberg a rivalové od Red Bullu. V klíčovém okamžiku Brit v prvním sektoru zrychlil o tři desetiny, avšak po smyku Alonsa musel kvůli žlutým vlajkám zpomalit. Rosberg, který jel za Hamiltonem, však zrychlil a v pořadí se dostal před Brita.

Výsledky kvalifikace na Grand Prix Maďarska:
CoDghDTXYAA1ZQk.jpg largeCoDa1NcWcAAO1X_ CoDdQSKXYAAqMZL CoDf20aWAAAEAxP CoDQyAvXEAAc6Rr CoDTMy7XYAA0U8t CoDWItcW8AEIq16 CoDW-x_WcAEEJYQ CoDXHW5WAAQHqJG CoDYKe-WAAAcZoO

Podrobný průběh kvalifikace je k dispozici níže:

Čtěte dále: Ve třetím tréninku s těsným náskokem nejlepší Rosberg

Diskuse k článku

Napsat komentář