V prvním tréninku nejrychlejší Hamilton

První trénink na Velkou cenu Maďarska ovládl Lewis Hamilton, druhý Nico Rosberg ztratil dvě desetiny sekundy. Do prvních jízd nastoupili dva testovací piloti – Esteban Ocon u Renaultu a Charles Leclerc za Haas. Okruh si pro piloty připravil náročné podmínky. Po nočním dešti byla trať místy mokrá a jezdci museli nasadit pneumatiky do přechodných podmínek.…

Štítky: výsledky Zveřejněno 22. 07 2016 — Marie Tomšíková

První trénink na Velkou cenu Maďarska ovládl Lewis Hamilton, druhý Nico Rosberg ztratil dvě desetiny sekundy. Do prvních jízd nastoupili dva testovací piloti – Esteban Ocon u Renaultu a Charles Leclerc za Haas.

Okruh si pro piloty připravil náročné podmínky. Po nočním dešti byla trať místy mokrá a jezdci museli nasadit pneumatiky do přechodných podmínek. Navíc Hungaroring má kompletně nový povrch a obrubníky. Aktivita na okruhu nebyla velká, piloti zajeli jen seznamovací kola.

Řada jezdců se na pár okamžiků podívala mimo trať. Mezi nimi i Fernando Alonso, který se v nájezdu na cílovou rovinku dostal do hodin. Chybovali i Sebastian Vettel, nováček Charles Leclerc, Jenson Button nebo Felipe Nasr.

Jezdci postupně přezouvali na suché specifikace pneumatik a časy zrychlovaly. Na čele se usadili piloti Mercedesu, konkrétně Nico Rosberg, který před začátkem tréninku oznámil, že s Mercedesem zůstává i v následujících dvou sezonách. O pár minut později jeho čas překonal Lewis Hamilton a své vedení si udržel až do konce.

Za Mercedesem se seřadili jezdci Ferrari, Red Bullu a McLarenu.

Kompletní výsledky prvního tréninku na GP Maďarska:

Cn9aM6fWEAAv0VC

Cn9Dmc1XgAEceou

Cn9Fcx6XEAAnOhj

Cn9GlkqW8AALN3I

Cn9J2bSWcAA0dxb

Cn9O303XgAAblrl

Cn9XqP7XEAAj_B6

Cn9YQJZWAAA_2fX

Čtěte dále: Formule 1 se přesouvá na trať, která je pro Mercedes strašákem

Diskuse k článku

Napsat komentář