Generálku na kvalifikaci režíroval Vettel

Závěrečný trénink v Monaku po většinu času patřil Red Bullu, až v závěru jej překonaly oba mercedesy a také Sebastian Vettel. S přibývajícím časem došlo i na chyby, které se obešly bez vážnějších následků. Ferrari, Haas, Renault, Sauber a další týmy se ihned po startu vrhly do posledních příprav na odpolední kvalifikaci, zatímco Red Bull se na své…

Zveřejněno 28. 05 2016 — GPF1.cz

Závěrečný trénink v Monaku po většinu času patřil Red Bullu, až v závěru jej překonaly oba mercedesy a také Sebastian Vettel. S přibývajícím časem došlo i na chyby, které se obešly bez vážnějších následků.

Ferrari, Haas, Renault, Sauber a další týmy se ihned po startu vrhly do posledních příprav na odpolední kvalifikaci, zatímco Red Bull se na své působení teprve připravoval. Po vyjetí z garáže se nicméně okamžitě ujal taktovky Daniel Ricciardo, který byl překonán až krátce před koncem vymezeného času, kdy se ke slovu přihlásil Sebastian Vettel a stanovil nejrychlejší čas dopoledního programu.

Rychlé kolo měl rozjeté i Lewis Hamilton, nicméně ten byl v závěrečné pasáži pozdržen jedním z vozů Toro Rosso, a tak se zařadil až za Sebastiana Vettela s rozdílem pouhých osmnácti tisícin sekundy.

S blížícím se koncem začali jezdci v rámci příprav na kvalifikaci zrychlovat, ale také chybovat. S bariérou se potkal Max Verstappen, Jolyon Palmer a své snahy přehnali i Gutierréz, Pérez, Wehrlein, Magnussen, Rosberg, Kvjat nebo Vettel. Pouze v případě prvních dvou však bylo nutné provést drobnější opravy.

Výsledky třetího tréninku na GP Monaka:

Čtěte dále: I druhý trénink poznamenalo velké množství chyb. Vítězem se stal Ricciardo

Diskuse k článku

Napsat komentář