Rosberg pouštním králem Bahrajnu. Vettel ani neodstartoval

Velkou cenu Bahrajnu po hladkém průběhu vyhrál Nico Rosberg a upevnil si vedení v Poháru jezdců. I proto, že Sebastian Vettel pro problémy s motorem neodstartoval a další konkurence zpackala samotný start. Ale pěkně od začátku, neboť právě v úvodu závodu se událo vše podstatné. Již v zaváděcím kole přišel velký šok pro Sebastiana Vettela, potažmo celé Ferrari. Zlověstný…

11 Zveřejněno 3. 04 2016 — GPF1.cz

Velkou cenu Bahrajnu po hladkém průběhu vyhrál Nico Rosberg a upevnil si vedení v Poháru jezdců. I proto, že Sebastian Vettel pro problémy s motorem neodstartoval a další konkurence zpackala samotný start.

Ale pěkně od začátku, neboť právě v úvodu závodu se událo vše podstatné. Již v zaváděcím kole přišel velký šok pro Sebastiana Vettela, potažmo celé Ferrari. Zlověstný modrobílý dým valící se z jeho monopostu dával tušit, že se závodem je konec, a to ještě před jeho začátkem. Startovací procedury se pak nezúčastnil ani Jolyon Palmer, který svůj vůz odstavil v boxech u svých mechaniků. Pak už ale nic nebránilo Charliemu Whitingovi vyslat vozy vstříc šachovnicové vlajce.

Lewisi Hamiltonovi tudíž ubyl jeden z hlavních soupeřů, ale nakonec to byl právě on, kterému se start vůbec nepovedl. O vedoucí pozici jej připravil Nico Rosberg a později Brit přišel o další pozice po kolizi v první zatáčce s Valtterim Bottasem. Start zpackal i Kimi Räikkönen, což usnadnilo cestu k vítězství Niku Rosbergovi, neboť atraktivní průběh závodu na čele byl rázem odsunut do pozadí.

Nedlouho po startu po problémech skončili Jenson Button i Esteban Gutiérrez. Dařilo se naopak jejich kolegům Grosjeanovi a Vandoornovi. Prvně jmenovaný dokončil na páté příčce a prodloužil tak pohádku týmu Haas. Belgický debutant v barvách McLarenu si z Bahrajnu rovněž odveze bod za desáté místo. Zlepšený výkon předvedl Manor, respektive Pascal Wehrlein. Ten se v cíli kvalifikoval na třinácté příčce.

Výsledky GP Bahrajnu:

Podrobný průběh závodu je k dispozici v našem on-line přenosu níže:

Čtěte dále: Ach ty kvalifikace, postesklo si Ferrari

Diskuse k článku

Napsat komentář