První triumf pro Williams. Ve středu vládl Bottas

Vůz britské stáje se vůbec poprvé v letošních testech ocitl na čele výsledkových listin a doplnil tak Ferrari, Force Indii a Mercedes. Právě německá stáj obsadila zásluhou Hamiltona druhé místo, zatímco devátý Rosberg se soustředil na závodní simulaci. Za očekáváním zůstalo Ferrari, se kterým Vettel stačil jen na čtvrtou příčku. Na druhou stranu je třeba podotknout,…

Zveřejněno 2. 03 2016 — Lukáš Štěrovský

Vůz britské stáje se vůbec poprvé v letošních testech ocitl na čele výsledkových listin a doplnil tak Ferrari, Force Indii a Mercedes. Právě německá stáj obsadila zásluhou Hamiltona druhé místo, zatímco devátý Rosberg se soustředil na závodní simulaci. Za očekáváním zůstalo Ferrari, se kterým Vettel stačil jen na čtvrtou příčku.

Na druhou stranu je třeba podotknout, že Němec odjel po jezdci Toro Rosso Sainzovi druhý největší počet kol, a to úctyhodných 144 okruhů. Italskou stáj by také mohlo těšit prohlášení Lewise Hamiltona, který údajně není spokojen s chováním svého vozu na měkké (žluté) sadě.

Dobrým dojmem působil Renault, Kevin Magnussen se vyšvihl až na třetí místo. Ale super-měkké (červené) pneumatiky v kombinaci s Dánovým prohlášením byly jasným důkazem toho, že francouzský tým se z vozu pokusil ždímat maximum a jel v kvalifikačním režimu.

Drobné potíže se nevyhnuly Sauberu a McLarenu, který dopoledne musel řešit „lehké problémy se zavěšením“. Velké problémy ale zaznamenal Haas. Ten měl včera trable s palivovým systémem, dnes zase příliš vysoké otáčky turba poškodily pohonnou jednotku Ferrari a Gutiérrez si připsal pouhopouhé jedno kolo. Jediné červené vlajky zavinil hodinu před koncem jízd Marcus Ericsson výjezdem mimo trať ve čtvrté zatáčce.

casomiraCelý den jsme podrobně sledovali v našem on-line přenosu, jehož záznam je vám stále k dispozici.

Okruh Den On-line přenos Výsledky
Barcelona 22. 2. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 23. 2. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 24. 2. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 25. 2. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 1. 3. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 2. 3. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 3. 3. 2016 odkaz odkaz
Barcelona 4. 3. 2016 odkaz odkaz

picture 4

picture 6

picture 19

picture 32

CckAVn-W0AABNQN

[wppa type=”content” album=”390″]Any comment[/wppa]

Diskuse k článku

Napsat komentář