GP Číny: Hamilton má po výhře stejný počet bodů jako Vettel

Velkou cenu Číny ovládl Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem a Maxem Verstappenem. Britovi však výrazným způsobem pomohl výjezd safety caru v úvodu závodu, díky kterému získal zastávku u mechaniků prakticky bez časové ztráty. Co do tempa totiž bylo Ferrari Mercedesu opět vyrovnaným soupeřem.

2 Štítky: GP Číny výsledky Zveřejněno 9. 04 2017 — Lukáš Štěrovský

Úvod závodu nabídl místy vlhkou trať, přesto se Carlos Sainz a Jolyon Palmer (ten zajel na výměnu až v zahřívacím kole) rozhodli jako jediní pro start na pneumatikách do sucha. Zbytek pole vyjel na přechodné směsi. V prvních zatáčkách se Ricciardo dostal před Räikkönena. Závod brzy skončil pro Lance Strolla, jehož sestřelil Pérez. „Na dráhu“ tak musel virtuální safety car.

Toho využil Sebastian Vettel, aby zajel pro suché pneumatiky. Potenciální výhodu však po havárii Giovinazziho na cílové rovince zhatil skutečný výjezd safety caru, který daroval jezdcům v podstatě pit stop zdarma. Vettel se tak v konečném součtu propadl na šesté místo za Hamiltona, oba red bully, Räikkönena a Bottase. Posledně jmenovaný ale chyboval pod safety carem a ocitl se až na hranici první desítky.

Vettel předvedl slušnou stíhací jízdu, když postupně zdolal svého kolegu trápícího se s nedostatkem výkonu a oba red bully (ještě předtím si Verstappen vyšlápl na Ricciarda). Po zastávkách v boxech ve druhé půlce závodu bylo jasné, že pořadí na špici se už nejspíše nezmění. Hamilton udržoval přibližně osmivteřinový náskok na Vettela.

Eventuální boj mohli ještě předvést piloti Red Bullu a Räikkönen s Bottasem. Přestože se Ricciardo k Verstappenovi přiblížil, na regulérní útok to nestačilo. Grand Prix Číny tak ovládl Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem, kteří mají na čele šampionátu stejný počet bodů. Třetí místo získal Max Verstappen.

Výsledky GP Číny:

C89IJlyWAAEkAdF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podrobný průběh závodu:

Diskuse k článku

Napsat komentář